Simon Gallagher on ollut todellisilla aitiopaikoilla seuraamassa suoratoistomaailman kehitystä. Hulun strategiajohtajan pallilta hän hyppäsi Netflixin sisältöhankinnasta vastaavaksi johtajaksi.

Applen menestys alalla näyttää Gallagherin vinkkelistä hyvinkin mahdolliselta. Hän vertaa tilannetta Showtime- ja HBO-palveluihin, jotka ovat osoittaneet, miten asiakkaat saadaan palveluun ja jatkamaan tilaustaan muutaman menestyssarjan avulla. Gallagher myös kehuu Applen valinneen huippuluokan kykyjä, jotka pystyvät tuottamaan palveluun taatusti haluttua sisältöä.

Pelkän sisällön lisäksi Gallagher nostaa esiin myös muita puolia. Maailmassa on jo käytössä 1,4 miljardia Applen tuotetta, joiden avulla uutta palvelua voi käyttää – tai hyödyntää niitä markkinoinnissa. Myös Applen omilla kaupoilla on luultavasti oma roolinsa palvelun elokuvien ja sarjojen mainostamisessa.

Asiasta Cult Of Mac -sivustolle kirjoittanut Luke Dormehl ei kuitenkaan näe tilannetta näin ruusuisena. Edullinen kuukausihinta ja vuoden ilmaisjäsenyys uusien Apple-tuotteiden ostajille ovat Dormehlinkin mielestä kovia valtteja, mutta Applen tarjoamat sisällöt saattavat olla monien käyttäjien makuun liian pliisuja. Pari hittisarjaa ei myöskään riitä koukuttamaan käyttäjiä, vaan tarvitaan todellinen megahitti, josta kaikki puhuvat. Nähtäväksi jää, onnistuuko joku Applen sarjoista olemaan tällainen.

Lähde: Tivi