Bernsteinilla analyytikkona työskentelevä Toni Sacconaghi kehottaa Applea harkitsemaan yksityisyyttään arvostavien hakukoneen, DuckDuckGon, ostamista. Sacconaghin mukaan kaupalla voitaisiin painostaa Googlea, minkä lisäksi Apple pääsisi käsiksi mainostuloihin.

Sacconaghin spekulaatioissa Apple voisi sijoittaa DuckDuckGo-kauppaan vaikkapa miljardi dollaria. Google tahkoaa iOS-käyttäjien oletushakukoneena toimimisesta noin 15 miljardin tulot.

Sacconaghi muistuttaa, että kuningaskunnan avaimet ovat Applen käsissä, sillä yhtiö päättää itse, kuinka ja ketä iOS-alustalla voidaan rahastaa. Vaarana on myös se, että Google peräytyy iOS-diilistä sen uudistamisen sijaan, 9to5mac kirjoittaa.

Epäselvää on, lähtisikö Apple keikuttamaan venettä ainakaan kovin herkästi. Sacconaghin mukaan sen ei kuitenkaan ole välttämättä edes pakko. DuckDuckGon hankkimisella yhtiö saisi vipuvartta, jolla neuvotella itselleen edullisempi sopimus.

Panoksena on kuitenkin Googlen oletushakukonestatuksesta pulittama yhdeksän miljardin dollarin korvaus, mikä tällä hetkellä muodostaa suuren osan yhtiön Apple Services -palveluiden kautta saamasta tulovirrasta.