Asiakasteknologian laajaa uudistusta on valmisteltu jo vuodesta 2017 lähtien. Remontti on kattanut muun muassa myynnin taustajärjestelmän, paikanvarausjärjestelmän ja käyttöliittymät. Nyt asiakkaat pääsevät vihdoin nauttimaan ensimmäisistä kehitystyön hedelmistä.

”Junamatkustamisen suosio on kasvanut viime vuosina voimakkaasti, markkinaehtoisessa kaukoliikenteessä 26 prosenttia vuodesta 2015–2018. Vuosittain VR kauko- ja lähiliikenne palvelevat yli 20 miljoonaa junamatkustajaa, joista valtaosa ostaa matkalipun itsepalvelukanavistamme. Verkkopalveluissamme on viikoittain yli miljoona käyttäjää. Digitaalisten palvelujen uudistus koskettaa valtavaa asiakasmäärää ja olemmekin valmistelleet uudistuksia huolellisesti asiakkaita kuunnellen”, toteaa myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola tiedotteessa.

VR kehuu uusia digipalveluitaan helppokäyttöisiksi ja monipuolisiksi. Käytössä olevan jatkuvan kehittämisen mallin luvataan mahdollistavan uudistettujen palvelujen ominaisuuksien parantelun vaiheittain.

Uuden mobiilisovelluksen kerrotaan mahdollistavan junan kulkutietojen seurannan, maksutietojen tallentamisen ja matkalipun kätevän säilytyksen. Lähi- ja kaukoliikenteen liput saa uudessa sovelluksessa yhdestä sovelluksesta kahden erillisen sijaan. Sarja- ja kausiliput lisätään sovellukseen syksyllä.

”Yksi odotetuimmista palveluista on paikanvaraus vaunukartalta myös mobiilisovelluksessa. Häiriöviestintä kehittyy merkittävästi – sovellus lähettää asiakkaalle viestin, jos juna on myöhässä tai matkaan tulee muutoksia. Nämä ominaisuudet lisätään palveluun vielä kesän aikana”, sanoo Head of Digital Marika Lindström.

Digiuudistuksen yksityiskohtiin voi tutustua tarkemmin VR:n sivuilla.