Kiinalaisen Xiaomin voittokulku vaikuttaa hurjalta. Vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä sen Redmi Note 8 -sarjan puhelimet ylsivät kuudenneksi maailman myydyimpien älypuhelinmallien listalla.

AndroidCentralin mukaan vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä Redmi Note 8 ja 8T yltävät jo ykköspaikalle.

Myyntitilastoja keräävän Canalysin mukaan Xiaomin suosikkimallia myytiin maailmanlaajuisesti noin 8 miljoonaa kappaletta. Android-puhelinten ykköspallin lukema jää kuitenkin selvästi ajanjakson suosituimmalle älypuhelimelle. Applen iPhone 11 -puhelinta haettiin ensimmäisen kvartaalin aikana kaupasta peräti 18 miljoonaa kertaa.

Suosituimpien älypuhelinten top10-listaus on aikamoisen tylsää luettavaa, sillä Applen ja Xiaomin lisäksi sille mahtuu vain yksi valmistaja. Kolmen Apple-mallin ja kolmen Xiaomin puhelimen lisäksi kymmenen myydyimmän joukkoon kiilaa neljä Samsungin puhelinmallia. Yksikään Samsungin laite ei kuitenkaan kuulu sen lippulaivamalleihin, vaan listalle päätyi pelkästään edullisempia Galaxy A -laitteita.

Kenties merkittävintä Xiaomin nousussa on sen vahventunut jalansija Euroopassa. Alkuvuonna Xiaomi nousi esimerkiksi Espanjan suosituimmaksi älypuhelinmerkiksi ja Länsi-Euroopassa kokonaisuutena neljänneksi suosituin puhelinvalmistaja.

Suomessa Xiaomi ei tällä hetkellä yllä minkään operaattorin myyntilistojen kärkipaikoille. Suomalaiset hankkivat Applen ja Samsungin laitteiden lisäksi HMD Globalin Nokia-puhelimia sekä kiinalaisbrändeistä OnePlussaa ja Huaweita/Honoria.