The Witcher -sarjalla kunnostautuneen CD Projekt Redin futuristinen toimintaseikkailu Cyberpunk 2077 on helposti vuoden, jos ei useammankin odotetuin teos.

Ultratyylikästä punkkeilua on odotettu kuin kuuta nousevaa, mikä on puolestaan kasvattanut painetta pelin julkaisua kohtaan. Tästä huolimatta Cyberpunkin julkaisua on lykätty muutamaan otteeseen, mitä on poikkeuksetta säestänyt pettyneiden fanien parahdusten kuoro.

Joulun 2020 myyntisesonki ja uuden pelikonsolisukupolven julkaisu olivat kuitenkin sellainen merkkipaalu, jonka ohi CD Projekt Red ei projektiaan voinut enää venyttää.

Cyberpunk 2077 julkaistiin viimein joulukuun alussa, mutta vaikka peli onkin selvästi merkkiteos, se oli silti selvästi keskeneräinen ja tämän vuoksi pahasti buginen. Osa käyttäjistä kärsii pelin ja jopa konsolin kaatumisesta, toisilta puuttuu välillä hahmoilta kasvot, kolmas ilmoittaa katoavista ja ilmestyvistä aseista, neljännellä hahmot seisovat tönkössä T-asennossa… Valituksia siis piisaa.

Pahiten runsaasta bugien määrästä kärsivät konsolipelaajat.

Sony onkin tehnyt päätöksen hyllyttää Cyberpunk 2077 -pelin PS Store -pelikaupastaan. Yhtiö toteaa, että se tekee parhaansa varmistaakseen asiakkaidensa tyytyväisyyden. Cyberpunk 2077 ei tätä kriteeriä täytä, joten peli kiskaistaan myynnistä ja sen ostaneille tarjotaan rahat takaisin.

The Guardian kertoo, että CD Projekt Red on esittänyt pahoittelunsa ja lupaa päivittää peliään tammi- ja helmikuussa.