Pelinäyttöjen tulevaisuus vaikuttaa kirkkaalta ja värikkäältä. Asusin uutuus antaa esimakua kehityssuunnasta.

Testaamamme Rog Swift PG27UQ tarjoaa kaikki herkut, mitä huippumodernilta pelimonitorilta voi käytännössä toivoa: 4k-tarkkuus, hdr-laajasävyvärit, nopea 144 hertsin virkistystaajuus ja adaptiivisen virkistystaajuuden G-sync.

Hdr on käytännössä painavin syy hankkia tämä näyttö. PG27UQ pystyy välittämään laajentuneen väriavaruu­den ja lisäkirkkauden tuomat edut peli­kokemukseen niillä harvoilla peleillä, jotka laajennettua dynamiikkaa tukevat. Pelielämyksestä tulee luonnollisempi: kuvan syvyysvaikutelma paranee, metallien kiilto pistää silmiin ja pelimaailman ulko- ja sisätilat näyttävät valaistukseltaan aivan erilaisilta.

Mittausten ja katselukokemusten perusteella Asus on loistava. Aivan ilman säätöjä käyttäjä ei selviydy. Vaikka näyttö onkin hyvä, tällä hetkellä 4k-tarkkuuteen ja 144 kuvan sekuntinopeuteen voi yltää lähinnä kevyemmissä peleissä.

Kokonaisuudessaan Asus ROG Swift PG27UQ on vuoden paras pelinäyttö. Se luo puitteet parhaalle mahdolliselle pelikokemukselle, kunhan muu rauta pysyy edes jotenkin sen tahdissa. Näytön hinta (2600 euroa) on todella korkea ja virrankulutus suurta, mutta on hyvä, että tinkimättömille pelaajille tällaista herkkua tarjotaan. Vielä kun näytön saisi isommassa koossa, vaikkapa 40-tuumaisena!

Lue koko laaja testi Mikrobitistä.