Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun uudesta iPhonesta on liikkeellä vastaavia huhuja, kirjoittaa Cult of Mac. Kolmen takakameran puhelimia on markkinoilla jo nyt, mutta tähän asti kamerat on tyypillisesti aseteltu rinnakkain.

Luotettuna pidetyn OnLeaksin vuotamissa kuvissa näkyy kameroiden muodostama suurehko ”kyhmy” puhelimen takapuolella. Korotetun alueen pinta-alaa kasvattavat todennäköisesti myös kameroiden viereen sijoitetut led-salama sekä mikrofoni.

Muotoilu saattaa kuitenkin vielä muuttua, sillä laite on vielä insinöörien testattavana.

Syksyllä julkaistussa iPhone XS:ssä on kaksi 12 megapikselin takakameraa, joista toinen on laajakulmainen ja toisesta löytyy kaksinkertainen optinen zoom. Yhdessä kamerat muodostavat kauniisti taustan sumentavan bokeh-efektin.

Kolmannen kameran tarkoituksena on mahdollisesti parantaa kuvien tarkkuutta. Toinen vaihtoehto on lisätodellisuusominaisuuksien parantelu. Tässä tapauksessa kuvissa näkyvä kolmas kamera olisikin kohteiden etäisyyttä mittaava laserskanneri. Apple on tiettävästi harkinnut tämänkaltaisen skannerin lisäämistä laitteisiinsa.

Lähde: Tivi