Sony ei enää valmista edellisen sukupolven PlayStation 3 -pelikonsolia, Gematsun saamista tiedoista selviää. Vuonna 2006 julkistettu konsoli hallitsi Japanissa, mutta länsimarkkinoilla sillä oli selkeä kilpailija.

Sonyn Japanin sivuston mukaan PlayStation 3 500 Gt -mallin valmistus on päättynyt. Kyseessä on samalla myös viimeinen maassa valmistettu PlayStation 3 -malliversio.

Sony julkisti PlayStation 3:n marraskuussa vuonna 2006. Laite saa edelleen päivityksiä, mikä osoittaa Sonyn pitäneen lupauksensa tukea konsolia vähintään kymmenen vuoden ajan, Neowin kirjoittaa. PlayStation 3 hallitsi suvereenisti Japanin konsolimarkkinoita, mutta lännessä Pleikan haastoi tosissaan Microsoftin Xbox 360.

Kaikkiaan PlayStation 3 -pelikonsoleita on myyty 80 miljoonaa kappaletta. Sen seuraajaa, PlayStation 4:ää, on onnistuttu kauppaamaan noin 60 miljoonan laitteen edestä. Toistaiseksi on epävarmaa, ehtiikö PlayStation 4:n myynti ohittaa vanhan mestarin, sillä edellinen konsolisukupolvi ehti venyä pidemmäksi kuin odotettiin.

Electronic Arts -pomon vuonna 2013 antaman lausuman mukaan viiden tai kuuden vuoden julkaisuväli olisi sopiva. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että seuraava PlayStation-malli julkistettaisiin E3-tapahtumassa joko tänä tai ensi vuonna.