Western Digitalin 5400 rpm class (luokka) ei välttämättä tarkoita sitä, että kiintolevy pyörisi 5400 minuutissa. Sen sijaan se saattaa pyöriä myös 7200 kierrosta minuutissa, kuten eräs yhteisöpalvelu Redditin käyttäjä päätteli mittauksissaan.

Reddit-käyttäjä Amaroko asetti WD:n 5400 rpm -luokan kiintolevyn tyhjään pahvilaatikkoon ja piti sen yllä Blue Yeti -mikrofonia. Tämän jälkeen vuorossa oli spektrianalyysi, josta kävi ilmi, että todellisuudessa levy pyörikin 7200 kierrosta minuutissa.

Vaikka ensi alkuun 7200 kierrosta 5400:n hinnalla voi kuulostaa hyvältä vaihtokaupalta, ei asia ole valitettavasti näin yksinkertainen. Nopeampi kierrosnopeus tarkoittaa samalla kasvavaa melutasoa ja virrankulutusta sekä ylimääräistä lämpöä.

Western Digital joutui jo aiemmin myrskyn silmään, kun kävi ilmi, että yhtiö hyödynsi suorituskykyä laskevaa shingled magnetic recording -teknologiaa joissain nas- ja raid-kokoonpanoissaan.

Yhtiö julkaisi myös kylmäksi jättävän kannanoton 5400 rpm -tapaukseen. Western Digitalin mukaan yhtiö jakaa kiintolevynsä luokkiin, eikä tietty luokka edusta välttämättä tiettyä pyörimisnopeutta. Kuluttajalle 5400 rpm tarkoittaa kuitenkin useimmiten 5400 kierrosta minuutissa pyörivää kiekkoa.