WhatsApp-sovelluksessa piilee runsaasti ominaisuuksia, jotka saattavat jäädä tavallisella käyttäjällä huomaamatta. Osa näistä työkaluista kannattaa valjastaa viipymättä käyttöön, sillä niiden avulla pikaviestipalvelusta saa räätälöityä käyttäjänsä näköisen.

Nämä ohjeet ovat tehty iPhonen kanssa, joten asetusten käyttöönotossa saattaa olla joitain pieniä eroja Android-ympäristössä. Osviittaa omaisuuksien kirjosta on saatu Entrepreneur Europen artikkelista.

1. Muotoile tekstiä

Käyttäjä voi muotoilla tekstiä helpoilla komennoilla. Viestittelijän pitää vain asettaa tietyt merkit ennen ja jälkeen muotoiltavan tekstin.

Komennot: *lihavoitu teksti*, _kursiivi_ ja ~yliviivaus~.

2. Itsestään poistuvat viestit.

Voit keskustelukohtaisesti asettaa käyttöön itsestään katoavat viestit. Saat ne päälle klikkaamalla keskustelun yläpalkkia ja valitsemalla ”katoavat viestit”.

Voit ottaa asetukseen käyttöön ainoastaan kahdenkeskisissä keskusteluissa sekä ryhmissä, joissa sinulla on tähän oikeudet.

3. Tarkista, milloin viesti on luettu

Haluatko urkkia, milloin lähettämäsi viesti on luettu? Paina pitkään lähettämääsi viestiä. Klikkaa aukeavasta valikosta ”tiedot”. Tätä kautta näet, milloin viesti on lähetetty ja luettu.

4. Piilota aktiivisuutesi

Mene polkuun ”asetukset” -> ”tili” -> ”viimeksi paikalla”. Tätä kautta voit vaikuttaa siihen, näkevätkö muut sen, milloin viimeksi olet ollut paikalla. Ota huomioon, että prosessi toimii myös toiseen suuntaan, joten näet vain heidän tietonsa, jotka pystyvät tarkastelemaan sinun tietojasi.

Voit määritellä näkevätkö aktiivisuutesi kaikki, yhteystietosi vai ei kukaan.

5. Kuuntele oma ääniviestisi

Ääniviestien lähettäminen on näppärä tapa välttyä kirjoittamiselta, mutta viestien sisältö olisi usein mukava kuunnella ennen lähetystä. Tämä on mahdollista eräällä ovelalla kikalla.

Tee äänitys, mutta jätä sormi äänityspainikkeelle (sen nostaminen johtaa viestin lähettämiseen). Sen sijaan poistu välittömästi sovelluksesta. Avaa WhatsApp uudestaan. Nyt näet oman ääniviestisi lähettämistä vaille valmiina, ja voit kuunnella sen ennen jakamista.

6. Muokkaa hälytykset

Haluatko asettaa pomollesi oman merkkiäänen viestejä varten? Tämä onnistuu klikkaamalla keskustelun yläpalkkia ja valitsemalla tämän jälkeen ”taustakuva ja ääni”.

Tätä kautta voit myös räätälöidä keskusteluun helposti erotettavan taustan, mikä puolestaan helpottaa keskustelujen erottamista nopealla silmäyksellä.