Vuoden ensimmäisten kolmen viikon aikana kymmenet miljoonat ihmiset ovat ladanneet puhelimeensa joko Signalin tai Telegramin, kirjoittaa BGR. Latausvyöryn katsotaan johtuvan WhatsAppin yksityisyyskohusta, joka on herättänyt viime viikkoina paljon keskustelua sekä hämmennystä.

Vaikka WhatsAppin emoyhtiö Facebook onkin sittemmin pyrkinyt ampumaan alas käsistä lähteneitä huhuja ja vääriä käsityksiä, vahinko ehti jo tapahtua. Mielikuvat kahden miljardin ihmisen käyttämästä viestisovelluksesta ovat muuttuneet ja monet suhtautuvat siihen nyt varauksella.

Tammikuun ensimmäisen kolmen viikon aikana Signal sai maailmanlaajuisesti 7,5 miljoonaa uutta käyttäjää, siinä missä Telegram keräsi samassa ajassa peräti 25 miljoonaa käyttäjää. Tiedot perustuvat Iso-Britannian parlamentin raporttiin.

Mobiilisovelluksia seuraavan analytiikkayhtiö App Annien datan mukaan kohu on kolauttanut WhatsAppia erityisesti Iso-Britanniassa, jossa se on pudonnut reilusti alaspäin ladatuimpien sovellusten listalla. Vuoden alussa WhatsApp oli maan kahdeksanneksi ladatuin sovellus, mutta 12. tammikuuta mennessä sen sijoitus oli 23. Signal sen sijaan nousi kolmessa päivässä 1000 ladatuimman ulkopuolelta kärkipaikalle.

Kaikesta huolimatta WhatsAppin asema on vankka, sillä suurin osa ihmisistä käyttää sitä edelleen. Moni, joka lataa Signalin tai Telegramin säilyttää myös WhatsAppin puhelimessaan, joten latausmäärät eivät suoraan vähennä suosikkisovelluksen käyttöä.