WhatsApp on tiedottanut lykkäävänsä uusien käyttöehtojensa käyttöönottoa yli kolmella kuukaudella, kirjoittaa ZDNet. Alun perin uusien sääntöjen piti astua voimaan 8. helmikuuta, mutta nyt päivämäärä on 15. toukokuuta.

Kyseessä on ilouutinen huolestuneille WhatsAppin käyttäjille erityisesti Euroopan ulkopuolella, missä sovelluksen yksityisyys olisi kärsinyt pahiten. EU-maissa uudet käyttöehdot eivät olisi tulleet voimaan kokonaisuudessaan muutenkaan, kiitos täkäläisen yksityisyyttä suojaavan lainsäädännön.

WhatsApp ilmoitti tammikuun alussa uusista käyttöehdoista, joiden mukaan sovellus voisi jatkossa jakaa käyttäjätietoja muiden Facebookin omistamien palveluiden käyttöön. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan ehdot oli pakko hyväksyä 8. helmikuuta tai muuten käyttäjätili lakkaisi toimimasta.

Viime viikolla Facebook kuitenkin tiedotti, että muutokset vaikuttavat lähinnä siihen, miten yritykset käyttävät WhatsAppia. WhatsApp tai Facebook eivät esimerkiksi pääse lukemaan yksityishenkilöiden välisiä viestejä jatkossakaan. Yhtiöt eivät myöskään pääse käsiksi viestien metatietoihin.

WhatsApp sanoo halunneensa siirtää uusien käyttöehtojen takarajaa, jotta se voi selventää mitä uudet ehdot tarkoittavat ja korjata verkossa levinneitä vääriä tietoja. Käyttäjille halutaan nyt antaa reilusti aikaa tutustua uusiin ehtoihin.

Käyttöehtokohu on aiheuttanut WhatsAppin käyttäjissä niin paljon soraääniä, että moni onkin siirtynyt käyttämään kilpailevia sovelluksia Signalia tai Telegramia paremman yksityisyydensuojan toivossa. Nämä sovellukset ovat saaneet viime aikoina niin paljon uusia käyttäjiä, että niillä on ollut vaikeuksia ylläpitää palvelujaan. Viikonlopun aikana Signal kaatui käyttäjävyöryn takia ja joutui hankkimaan lisää palvelinkapasiteettia. Nyt sovellus kuitenkin toimii jälleen.