WhatsApp jatkaa valitsemallaan linjalla: sovelluksen käyttöä muutetaan sen paremmin käyttäjien mielipiteitä kyselemättä. Tällä kertaa ei sormille lyödä suomalaisia, mutta ehkä meidänkin aikamme koittaa tässäkin asiassa.

9to5google kirjoittaa, että viime viikolla jakoon tulleessa WhatsApp-päivityksessä oli mukana epämiellyttävä yllätys Google Camera -sovelluksen käyttäjille. Sovellus on tarkoitettu Pixel-puhelinten eikä sitä saa muille laitteille ladattua Play-kaupasta. Kikkailulla sen tietysti saa toimimaan muissakin puhelimissa.

Camera-sovellukseen lisättiin toissa vuonna näppärä ominaisuus, jolla kuvan pystyi heti ottamisen jälkeen yhdellä pyyhkäisyllä jakamaan toiseen sovellukseen. Viime viikon päivityksen jälkeen WhatsApp ei enää ole niiden sovellusten luettelossa, johon jakaminen onnistuu.

9to5googlen mukaan Google ei ole tehnyt muutoksia sovellukseensa, joten vastuu on WhatsAppilla. Hämärän peitossa on, onko kyse virheestä ja tarkoituksella tehdystä tempusta – ja jos jälkimmäisestä, mikä olisi syy.

Facebookin leirissä osataan keksiä käyttäjät yllättäviä muutoksia, jotka on otettava annettuina. Messengerin käyttäjät saivat äskettäin huomata, että esimerkiksi artikkelien jakaminen uutissovelluksista ei vain yhtäkkiä enää toiminutkaan.