WhatsApp onnistui taannoin suututtamaan monet käyttäjät uusilla käyttöehdoillaan. Pikaviestin aikoo jakaa käyttäjätietoja emoyhtiö Facebookin kanssa. Mikäli uusia ehtoja ei hyväksy, muuttuu käyttökokemus erittäin rajalliseksi. Uudet yksityisyyttä polkevat ehdot eivät kuitenkaan koske EU-maiden asukkaita.

Nyt WhatsApp yrittää houkutella vanhoja ja uusia käyttäjiä palvelun pariin tarjoamalla pian ominaisuuden, jonka avulla voidaan jakaa esimerkiksi kuvia edellisyön huuruisista illanistujaisista. Itsestään tuhoutuvat kuvat poistuvat tietyn ajan jälkeen, eikä vastaanottaja voi tallentaa niitä itselleen.

Ominaisuus on jo tuttu joistain WhatsAppin kanssa kilpailevista pikaviestisovelluksista, asiasta kirjoittanut Android Authority muistuttaa. Suorista kilpailijoista esimerkiksi Telegram ja Signal mahdollistavat tuhoutuvien kuvien lähettämisen. Lisäksi temppu onnistuu Snapchatissa ja Instagramin pikaviesteissä.

Aikataulua uuden ominaisuuden julkaisulle ei toistaiseksi ole, mutta WhatsAppin kerrotaan kehittävän sille myös jatkoa. Vastaisuudessa lähetettyä ja itsestään tuhoutuvaksi määriteltyä kuvaa ei voitaisi tallentaa edes ottamalla siitä ruutukaappauksen.