WhatsApp on kätevä viestintäväline, mutta joskus pienehkön ruudun ja virtuaalinäppäimistön rajoitukset saattavat ahdistaa. Etenkin nyt etätyön kulta-aikoina ihmiset viettävät paljon aikaa tietokoneillaan, joten selaimessa toimiva WhatsApp Web on osoittanut arvonsa.

Kunnollinen näyttö ja näppäimistö helpottavat viestintää tuntuvasti. Myös erilaisten sisältöjen liittäminen viesteihin käy usein paljoin näppärämmin.

Web-versiosta puuttuu kuitenkin kaksi mobiiliversion tärkeää ominaisuutta: sillä ei voi soittaa sen paremmin ääni- kuin videopuheluitakaan. Vielä.

WhatsAppin kehitystä haukan lailla seuraava WABetaInfo uskoo, että nämä puuttuvat ominaisuudet voidaan saada käyttöön jopa lähiviikkoina niin web- kuin työpöytäsovellukseenkin. Tästä on näkyvissä merkkejä kehitysversioissa. Näyttää siltä, että ääntä ja videokuvaa voidaan käyttää niin kahdenvälisissä yhteyksissä kuin ryhmäkeskusteluissakin.

Vähintään yhtä tervetullut ominaisuus on se, että web- ja työpöytäsovellukset ovat pääsemässä irti kytköksestään mobiililaitteeseen. WhatsApp Webillä on ärsyttävä tapa hukata yhteys, minkä jälkeen se vaatii käyttäjää tarkastamaan, että puhelimessa on toimiva nettiyhteys. Selainversio saattaa havahtua käyttökelpoiseksi vasta, kun puhelimen WhatsApp on suljettu ja käynnistetty, pahimmillaan useaan kertaan.