Pikaviestipalvelu WhatsApp on julkaissut kysymyksiä ja vastauksia tuoreista käyttöehtojen muutoksista. Hiljattain tehdyt muutokset saivat netin huhumyllyn käymään kiivaana. Tämän seurauksena monet siirtyivät käyttämään kilpailevia pikaviestipalveluita, esimerkiksi Telegram kertoi saaneensa kolmessa vuorokaudessa yli 25 miljoonaa uutta käyttäjää.

Eurooppalaisia käyttäjiä kaikki käyttöehtojen muutokset eivät onneksi koske.

Cnet on poiminut villejä huhuja tyrmäävästä päivityksestä olennaisimmat. Tärkeimpänä yhtiö painottaa, että WhatsApp ei pääse lukemaan yksityishenkilöiden välistä viestintää, eikä mahdollisuuksia viestien sisällön vakoiluun ole sen emoyhtiö Facebookillakaan.

WhatsApp kertoo myös, ettei palvelu pidä kirjaa siitä keiden kanssa viestejä vaihdellaan tai soitellaan. Sovellus ei myöskään ei tarkkaile käyttäjien jakamia paikkatietoja, ei jaa tallennettuja yhteystietoja Facebookin kanssa ja pitää myös ryhmiin jaetut viestit yksityisinä.

Uudet käyttöehdot on tarkoitettu lähinnä täsmentämään sääntöjä WhatsAppin käytöstä viestintään yritysten kanssa. Silloin viestien sisältöä voidaan hyödyntää esimerkiksi Facebook-mainosten näyttämiseen. Joissakin maissa WhatsApp tarjoaa Facebook Shops -palvelua, sen käyttäjien kohdalla voidaan keskusteluihin liittyviä mainoksia vilautella niin Facebookin kuin Instagraminkin puolella. Mikäli asiakkaan yhteydenotto yritykseen tapahtuu Facebookista löytyvän WhatsApp-linkin kautta, voidaan myös tätä tietoa hyödyntää mainonnan kohdistamisessa.

WhatsApp-pomo Will Cathcart on omalta osaltaan halunnut täsmentää asioita omalla Twitter-tilillään. Cathcartin mukaan WhatsApp pitää ehdottomasti kiinni viestien päästä päähän salauksesta, jolloin niitä ei päästä urkkimaan missään vaiheessa.