Reuters uutisoi, että WhatsAppin maksupalvelu on tulossa Intian lisäksi myös Indonesiaan. Yhtiö käy tällä hetkellä keskusteluja paikallisten yritysten kanssa, jotka tarjoavat digitaalisia maksupalveluja.

Indonesiassa maksupalvelu kuitenkin eroaisi Intian maksupalvelusta. Intiassa WhatsApp aikoo hoitaa rahojen käsittelyn päästä päähän, kun taas Intiassa WhatsApp olisi vain alusta rahojen siirtämiseen – rahat käsittelisi paikallinen maksupalvelujen tarjoaja.

WhatsAppin maksupalvelun Intiassa käytetty malli on varmasti yhtiölle haastavampi, koska WhatsApp itse käsittelee rahaa ja sen pitää valvoa sekä ylläpitää säänneltyä palvelua. Indonesiaan tulevassa mallissa WhatsAppin taakka on huomattavasti pienempi, koska se ei itse käsittelisi rahaa, vaan ulkoistaisi sen paikalliselle toimijalle.

Indonesiaan tuleva malli lienee helpompi tuoda myös muihin maihin. Facebook kommentoi asiaa Reutersille. ”Kuten Mark [Zuckerberg] sanoi aiemmin, olemme tuomassa digitaalisia maksupalveluja uusiin maihin”, Facebookin tiedottaja sanoi.