WhatsAppin toinen perustaja Brian Acton on jälleen kehottanut ihmisiä poistamaan Facebook-tilinsä. Acton on kritisoinut Facebookia avoimesti useamman kerran ja kehottanut ihmisiä poistamaan Facebook-tilit jo ainakin kahdesti ennen tuoreinta tapausta.

Acton oli puhumassa Stanfordin yliopistossa yhdessä Facebookin entisen työntekijän Ellora Isranin kanssa, uutisoi BuzzFeed News. Acton kertoi tunnilla syitä WhatsAppin myynnille ja kritisoi Facebookia. Hän kertoo myynnin olleen rationaalinen ratkaisu.

”Vaikka en olisi halunnut myydä, minulla ei ollut asiassa täyttä päätäntävaltaa”, Acton sanoi.

Acton kritisoi Facebookin yrityksiä rahoittaa palveluja jopa käyttäjien yksityisyyden kustannuksella. Toinen WhatsAppin perustaja Jan Koum jätti Facebookin viime vuoden huhtikuussa, sillä hän ei ollut Facebookin kanssa samaa mieltä WhatsAppin rahoitusmalleista ja Facebookin lähestymistavasta käyttäjien datan hallintaan ja yksityisyyteen.

Esiintymisen aikana Acton kritisoi laajemminkin teknologiajättejä siitä, että ne eivät ole pystyneet moderoimaan sisältöjään tarpeeksi hyvin.

”Nämä yritykset eivät ole valmiita tekemään näitä päätöksiä – ja me annamme niille vallan. Se on huono asia. Me ostamme niiden tuotteita. Me rekisteröidymme niiden sivuille. Poista Facebook-tilisi, eikö niin?”, Acton sanoi.

Lähde: Tivi