Android 10:een on lisätty näppärä toiminto, joka helpottaa huomattavasti langattoman verkon salasanan jakamista kotona tai työpaikalla vierailevalle käyttäjälle.

Erityisesti erikoismerkkejä sekä isoja ja pieniä kirjaimia sisältävien monimutkaisten salasanojen saneleminen kaverille voi olla vaivalloista ja puuhaan voi kulua useampi yritys ja yllättävän paljon aikaa.

Techviral ohjeistaakin jakamaan salasanan QR-koodia käyttämällä. Toiminto löytyy navigoimalla Asetukset > Wi-Fi ja Internet > Wi-Fi ja painamalla yhdistetyn verkon kohdalla ratassymbolia. Tällöin näkyviin tulee vaihtoehto jakaa salasana QR-koodin muodossa.

Jakajan tulee ensin vahvistaa henkilöllisyytensä laitteen pin-koodin tai biometrisen tunnisteen avulla, jonka jälkeen vierailija voi skannata salasanan omaan laitteeseensa QR-koodiskannerin avulla.

Ominaisuuden hyödyllisyys lienee kuitenkin Suomessa vähäisempi kuin muualla maailmassa, sillä meillä valtaosalla on puhelimissaan käytössä rajaton mobiilidataliittymä. Muualla maailmassa wifin salasanan kysyminen on yksi ensimmäisistä asioista ystävän luona kyläillessä. Ominaisuudesta on kuitenkin hyötyä esimerkiksi silloin, jos käyttää tablettia, jossa ei ole omaa mobiilidataliittymää.