Jude Gomilan perustama Golden on uusi vaihtoehto tiedonhankinnalle. Palvelun tavoite on kartoittaa kaikki tieto maailmassa yhdelle alustalle.

Wikipediasta se eroaa perustajansa mukaan siinä, että se sisältää tietoa myös vähemmän tunnetuista aiheista kuten nuorista kasvavista yrityksistä, uutisoi Tech Crunch.

Gomilan mukaan Wikipediassa on aukkoja, jotka liittyvät kehittyviin teknologioihin ja startuppeihin. Aukot saattavat syntyä siitä, että Wikipedia poistaa sellaisia sivuja, joilla ei vierailla tarpeeksi, hän kertoo.

Sivujen määrän rajoittamiselle ei ole Gomilan mukaan enää tarvetta. Infrastruktuurikustannukset eivät ole enää yhtä korkeita kuin ennen.

”Sen sijaan että kysytään, onko tämä sivu tarpeellinen, tulisi kysyä, onko tämä aihe olemassa. Jos on, sille tulee tehdä oma Golden sivu”, Gomila sanoo.

Golden yhdistää ihmiset ja tekoälyn luodakseen itse itseään rakentavan tietokannan. Ai-pohjaiset työkalut auttavat käyttäjää esimerkiksi luomalla ulkopuolisista sivustoista johdettuja tiivistelmiä ja tietoiskuja.

Tekoäly tekee myös pieniä päivitysehdotuksia ja vetää lisätyille linkeille otsikot ja tekijätiedot.

Gomila suunnittelee lisäksi ai:n käyttöä oikolukijana, joka huomauttaa, kun lisättävä teksti alkaa tuntua puolueelliselta tai sen sävy on liian mainonnallinen.

Goldenissa on myös mahdollista upottaa sivuille videoita, tutkielmia ja muunlaista multimediasisältöä.

Golden on käyttäjille ilmainen eikä se sisällä mainoksia. Gomila suunnittelee kehittävänsä suuryrityksille ja rahastoille kehittyneemmän version, jolla se aikoo tehdä rahaa.

Golden avasi palvelunsa yleisölle keskiviikkona.