Microsoft on lisännyt Windows 10:een ominaisuuden, joka kehottaa Chrome-käyttäjiä asentamaan Microsoftin ostosavustin-lisäosan.

Microsoftia on kritisoitu kovasanaisesti siitä, että se yrittää ujuttaa Windows 10:een mainontaa. Monien mielestä tämä on liikaa maksulliselta käyttöjärjestelmältä.

Microsoft itse puolustautuu vetoamalla siihen, että kyseessä ei ole varsinaisesti mainonta, vaan ehdotukset, joilla ”käyttäjä saa kaiken irti Windows 10 -kokemuksesta”. Mainokset – tai vinkit, näkökulmasta riippuen – on mahdollista kytkeä pois käytöstä Windows 10:n asetusten kautta.

Microsoft muun muassa kehotti taannoin muiden kuin Edge-selaimen käyttäjiä siirtymään Windows 10:n oletusselaimen käyttäjiksi akkuvirtaa säästääkseen.

Nyt käyttöjärjestelmä on alkanut häiriköidä Chrome-käyttäjiä, joille mainostetaan Microsoftin henkilökohtaista ostosavustinta Windows 10:n tehtäväpalkissa.

Asiasta kirjoittaneen Neowinin mukaan mainonta on aloitettu neljä päivää sitten. Sovellus on ehtinyt kerätä neljän päivän aikana lukuisia arvioita, joista se on kaikista kuitannut vain yhden tähden. Sovelluksen aiemmat arviot ovat kuitenkin olleet pääosin positiivisia.