Netmarketsharen julkaisemista joulukuun 2019 luvuista käy ilmi, että Windows 10 onnistui kasvattamaan hieman käyttöosuuttaan päätyen 54,62 prosenttiin. Kakkospaikkaa pitää sitkeästi hallussaan pian tuen piiristä poistuva Windows 7 26,64 prosentin osuudellaan.

Kolmantena kisassa on MacOS 10.15 4,23 prosentin käyttöosuudellaan, ja nelospaikkaa pitää hallussaan Windows 8.1 3,63 prosentilla. Viidenneksi käytetyin työpöydille tarkoitettu käyttöjärjestelmä on MacOS 10.14 3,5 prosentin osuudellaan.

Selainten osalta joulukuu oli mielenkiintoisempi. Hieman yllättäen ylivoimaisen markkinajohtajan Googlen Chromen osuus kippasi alaspäin, joskaan suuresta marginaalista ei ole kyse. Chromen osuus oli marraskuussa 2019 67,15 ja joulukuussa 66,64 prosenttia.

Monet ennustavat Chromen ottavan osumaa, mikäli Google päätyy laittamaan täytäntöön päätöksensä muokata selainlisäosien toimintaa. Erityisen kipeästi tämä osuisi suosittuihin mainostenestosovelluksiin, joiden toimintaa Chromessa rajoitettaisiin kovalla kädellä.

Selainkilvan kakkospaikkaa pitää hallussaan Mozilla Firefox reilun 8 prosentin osuudellaan. Kolmannelta ja neljänneltä paikalta löytyvät Microsoftin vaihtoehdot Internet Explorer sekä Edge.

Suurempia muutoksia käyttöosuuksissa voi olla odotettavissa tammikuun aikana, kun Windows 7 poistuu näyttämöltä ainakin tukiaikansa osalta.