Huhujen mukaan jatkuvalla nettiyhteydellä varustetuista Always Connected -tietokoneista ovat kiinnostuneita myös Samsung sekä kiinalainen Xiaomi. Molemmat teknologiajätit tunnetaan paremmin älypuhelimista ja tableteista.

Microsoftin Windows 10 on arm -laitteita ovat julkistaneet jo Asus sekä Hewlett-Packard. Myöhemmin mukaan on hyppäämässä myös Lenovo. Kaikki kolme valmistajaa tunnetaan parhaiten pc-maailmasta.

Xiaomin ja Samsungin tapauksessa tilanne on toinen, Neowin kirjoittaa. Xiaomi aloitti läppärivalmistuksen vasta viime vuonna. Yhtiön tietokoneet saavuttivat kuitenkin suuren suosion kotimaassaan Kiinassa. Samsungin on tarkoitus esitellä oma läppärisarjansa joskus ensi vuoden aikana, Neowin huomauttaa.

Varmaa Samsungin ja Xiaomin mukaan hyppääminen ei kuitenkaan ole, joten toistaiseksi huhuihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella.

Ensimmäiset Windows 10 on arm -laitteet on varustettu Qualcommin SnapDragon 835 -suorittimella. Arm-pohjainen suoritin tarjoaa paremmat edellytykset pitkälle akkukestolle sekä tuuletinvapaalle lämmönhallinnalle kuin Intelin x86-alusta.

Toisin kuin Microsoftin aiemmin esittelemä arm-pohjaisiin laitteisiin suunniteltu Windows RT -käyttöjärjestelmä, Windows 10 on arm osaa ajaa myös perinteisiä win32-sovelluksia emulaation avulla. 64-bittisiä sovelluksila laitteilla ei kuitenkaan voida ajaa.