Käyttäjä voi vastaisuudessa kieltäytyä laiteajuripäivityksistä Windows-päivitysten yhteydessä.

Microsoft aikoo tarjota Windows 10 -käyttäjille enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa päivitysten asennukseen. Windows Updaten kautta on tähän asti toimitettu Windowsin tietoturva- ja ominaisuuspäivitysten lisäksi myös muun muassa laiteajureita, joiden tiedetään aiheuttaneen yhteensopivuusongelmia.

Julkisuuteen vuotaneessa Windows 10 build 15002:ssa on tarjolla kuitenkin ominaisuus, jolla laiteajuripäivityksistä voidaan kieltäytyä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Windows asentaa automaattisesti vain tietoturva-, ominaisuus- sekä Defender-päivitykset.

Toinen tervetullut ominaisuus on päivitysten keskeyttäminen, jolla asennettavia päivityksiä voidaan lykätä 35 päivän ajan. Tämä on erityisen kätevää, mikäli Microsoft julkaisee jälleen rikkinäisen päivityksen, joka aiheuttaa Windows 10 -käyttäjille harmaita hiuksia.

Mikäli Windows Updaten kautta asentuvat laiteajurit eivät ole aiheuttaneet ongelmia, eikä ajureiden manuaalinen lataaminen kiinnosta, voi uuden ominaisuuden niin halutessaan jättää myös hyödyntämättä. Yhteensopivuusongelmista kärsiville se on kuitenkin tervetullut lisä Windows 10:een.

Windows 10 Pro -version käyttäjät ovat tähän asti voineet kytkeä laiteajuripäivitykset pois ryhmäkäytäntöjä muuttamalla. Oletusarvoisesti Windows 10 on kuitenkin asentanut laiteajurit automaattisesti.