Microsoftin edustaja on vahvistanut uutissivusto ZDNetille, että Get Windows 10 -sovellus ei enää yritä tuputtaa Windows 10 -päivitystä niille, jotka eivät sitä halua asentaa.

Microsoftin ilmainen Windows 10 -päivityskampanja on virallisesti päättynyt eilen puolilta öin. Siihen mennessä asennuksen piti olla valmis niillä käyttäjillä, jotka halusivat Windows 10:een päivittää.

Vuoden voimassa ollut päivitystarjous oli Microsoftin mukaan menestys, sillä tällä hetkellä viimeisin virallinen Windows 10 -luku on 350 miljoonaa laitetta.

Jotkut ovat kuitenkin pyrkineet välttelemään Windows 10 -päivitystä koko kuluneen vuoden ajan. Microsoft on ollut välillä turhankin hanakka saamaan massat Windows 10:n pariin, ja kiitoksena siitä Redmondin jättiä on odottamassa muutama oikeusjuttu.

Päivitystä vältelleet Windows 7:n ja 8.1:n käyttäjät voivat nyt kuitenkin kaivautua ulos koloistaan. Microsoftin mukaan Windows 10 -päivityksestä vastuussa ollut Get Windows 10 -sovellus ei enää pyri tuputtamaan päivitystä.

Kyseinen sovellus myös tullaan poistamaan myöhemmin kaikilta, jotka jättivät ilmaisen päivitystarjouksen käyttämättä, Microsoft lupaa.