Microsoft esitteli viime vuonna taittuville näytöille suunnitellun Windows 10X -käyttöjärjestelmän. Koronakriisin aiheuttamien viivästysten takia räätälöity käyttöjärjestelmä onkin nyt saapumassa yksinäyttöisille laitteille.

Eikä siinä kaikki, tulevan Windows 10 -päivityksen huhuillaan tuovan mukanaan ominaisuuksia 10X:stä. Näistä uutuuksista keskeisimpänä on tuore leikepöytä, jonka avulla leikepöydälle kopioituja materiaaleja voi hallita entistä paremmin, Windows Latest kirjoittaa.

Windows 10 Build 20185:een on lisätty visuaalinen leikepöytä, jonka kautta käyttäjä voi tarkastella aikaisemmin kopioimiaan sisältöjä. Lisäksi kattauksessa on mukana joukko emojeja sekä mehukkaita gif-liitännäisiä.

Leikepöytään ei kuitenkaan tallennu ainoastaan teksti, vaan se tukee myös kuvia sekä html-sisältöjä. Pilvipohjainen ominaisuus mahdollistaa sisältöjen tarkastelemisen eri laitteiden välillä. Kaikkiaan historiaan mahtuu 25 viimeisintä leikepöydälle kopioitua kohdetta.

Leikepöydän sisältöjen säilöminen pilveen on herättänyt myös huolta. Useat käyttäjät nimittäin kopioivat tärkeää ja sensitiivistä materiaalia, jonka ei soisi joutuvan ylimääräisten silmäparien tarkasteltavaksi.