Microsoftin huhutaan kehittävän Windows 10:een uutta tietoturvaominaisuutta, jota se kutsuu nimellä InPrivate Desktop. Kyseessä olisi hiekkalaatikko, jossa tuntemattomia sovelluksia voitaisiin ajaa rajoitetussa ympäristössä.

Tuntemattoman sovelluksen käynnistystiedoston ajaminen voi saattaa järjestelmän vakavaan vaaraan. InPrivate Desktopin avulla sovellukset on kuitenkin eristetty isäntäjärjestelmästä.

Tällä tavoin järjestelmänvalvojat voivat testata mahdollisesti vaarallisia tiedostoja ilman pelkoa niiden isäntäjärjestelmälle aiheuttamasta vaarasta, Neowin kuvailee.

On mahdollista, että ominaisuus tulla tarjoamaan vain Windows 10:n Enterprise-version yrityskäyttäjille, mutta varmaa se ei ole. InPrivate Desktop vaatii toimiakseen neljä gigatavua keskusmuistia, vähintään kaksi suoritinydintä sekä viisi gigatavua kiintolevytilaa.

Microsoft ei ole vahvistanut huhun paikkansapitävyyttä, joten myös mahdollinen julkaisuaikataulu on hämärän peitossa. ZDNetin Mary Jo Foley kuitenkin uskoo, että InPrivate Desktop voisi ehtiä mukaan jo ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla julkaistavaan Windows 10 19H1 -päivitykseen (Redstone 6).