Microsoft on korjannut Windows 10 -bugin, joka saattoi korruptoida ntfs-tiedostojärjestelmän. Vian aiheuttamiseen riitti, että käytti tiettyä tiedostopolkua tai katseli tiedostoa, joka oli suunniteltu bugin hyödyntämiseen.

BleepingComputer kertoi viime kuussa bugista, joka mahdollisti ntfs-tiedostoversioiden merkitsemisen likaisiksi. Windowsin matalatkin käyttöoikeudet riittivät tähän. Käyttäjän piti vain yrittää käyttää tiettyä tiedostopolkua ja bugi laukesi. Kun Windows ei onnistunut avaamaan tiedostoa, merkitsi se vikailmoituksen jälkeen tiedoston lukukelvottomaksi tai korruptoituneeksi.

Windows ehdotti sen jälkeen koneen buuttaamista ja chkdskin ajamista korruptoitumisen korjaamiseksi. Microsoftin mukaan tämä korjaisi ongelman. BleepingComputer-sivusto sanoo puolestaan, että heidän testissään asia ei korjaantunut ja kone ei enää käynnistynyt.

Paikkaus ei ehtinyt helmikuun erään korjauksia, mutta nyt se on saatavilla ohjelmistokehittäjille Windows 10 Insider build 21322:n mukana. Dokumentoimaton korjaus muuttaa tilannetta niin, että tiedostopolun käyttämisestä seuraa erilainen vikailmoitus viallisesta hakemistonimestä ja korruptoitumismerkintää ei tule.

Vielä ei ole selvillä, missä vaiheessa korjaus tulee Windowsin normaalien päivitysten mukana käyttäjille.