Microsoft on tuonut tarjolle uuden ominaisuuden, jonka avulla Windows-sovelluskaupan nettiversiosta voidaan asentaa sovelluksia myös muille kuin paikalliselle laitteelle.

Tähän asti Windows-kaupan sovelluksia on voinut asentaa vain laitteelle, jolla sitä käytetään. Vastaisuudessa sovelluksia on kuitenkin mahdollista asentaa näppäimistön ääreltä vaikkapa mobiililaitteelle.

Etäasennuksen onnistumisen ehtona on se, että olet aiemminkin asentanut kyseisen sovelluksen jollekin Windows-laitteelle, Bleeping Computer kirjoittaa.

Etäasennus onnistuu siirtymällä selaimella halutun sovelluksen kauppasivulle. Mikäli olet asentanut kyseisen sovelluksen aiemmin, pitäisi tuotesivun yläkulmaan ilmestyä ”Install on my devices” -tekstillä varustettu painike. Painikkeen takaa pitäisi paljastua valikko, jonka kautta voidaan valita kohdelaite.

Sovelluksen asentaminen etänä toiselle laitteelle saattaa kestää jonkin aikaa, Bleeping Computer varoittaa. Esimerkiksi sivuston omissa testeissä Netflixin asennus kesti noin 15 minuuttia.