Microsoftin SwiftKey-mobiilinäppäimistöön on tulossa päivitys, jonka seurauksena tekstin kopioiminen ja liittäminen onnistuu vaivatta laitteiden välillä, kirjoittaa Windows Latest.

Tuki pilvipohjaiselle leikepöydälle lisättiin Windows 10:een jo lokakuussa 2018, mutta nyt beetatestauksessa olevan uudistuksen myötä myös SwiftKeyta käyttävät Android-puhelimet saavat tuen toiminnolle. SwiftKeyn voi ladata Googlen sovelluskaupasta.

Windows-koneilla leikepöydälle pääsee näppäinyhdistelmällä Win+V. Tälle leikepöydälle viedyt tekstit, kuvat ja html-koodit jaetaan kaikille saman Microsoft-tunnuksen alla toimiville Windows-laitteille. Tähän asti copypaste-toiminto on onnistunut näppärästi esimerkiksi pöytäkoneen ja läppärin välillä.

Beetatestauksessa olevan SwiftKey-päivityksen myötä sama ominaisuus on pian saatavilla myös Android-puhelimiin, joissa on käytössä SwiftKey. Toiminnon kehitystyö aloitettiin jo kaksi vuotta sitten, mutta se keskeytettiin syystä tai toisesta viime vuonna. Kahden vuoden odottelun jälkeen alkaa kuitenkin olla valmista.

Jos esimerkiksi löytää mielenkiintoisen nettisivun puhelimella selaten ja haluaa avata sen tietokoneen näytölle, onnistuu se uudistuksen myötä aikaisempaa jouhevammin.

Vastaava toiminto on ollut käytössä jo Your Phone -sovelluksessa joillekin Samsungin puhelimille. Nyt näyttää siltä, että myös muut Android-käyttäjät pääsevät pian nauttimaan samasta hunajasta.