Windows 10:n kevään 2021 suurpäivitys, jos se ilmestyy lainkaan, saattaa jäädä pannukakuksi, Windows Latest kirjoittaa. Microsoft ei toistaiseksi ole hiiskunut suunnitelmistaan mitään varmaa, mutta hybridilaitteisiin suunniteltu Windows 10X on luvassa vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla, mikä aiheuttanee muutoksia Windows 10:n julkaisuaikatauluihin.

Windows 10 on pysynyt perusosiltaan muuttumattomana jo vuodesta 2015. Uusia ominaisuuksia julkaistiin aluksi pari kertaa vuodessa, mutta sittemmin tahti on hyytynyt lähes nollaan, Windows Latest muistuttaa.

Esimerkiksi syksyllä julkaistu October 2020 Update sisälsi vain kourallisen ”uudistuksia”, jotka rajoittuivat lähinnä käynnistysvalikkoon.

Vaikka Microsoft-pomo Satya Nadella on luvannut lisäpaukkuja Windows 10:n kehitykseen, ei sellaisesta toistaiseksi ole merkkejä.

Windows Latest pitää mahdollisena, että ensi keväänä on luvassa korkeintaan October 2020 Updaten tapainen ”suurpäivitys”, käytännössä siis korjauspakettitason muutos vuonna 2015 julkaistuun käyttöjärjestelmään.

Suurempia uudistuksia kannattaa odottaa aikaisintaan vuoden 2021 toisella puoliskolla.