Microsoft julkaisi hiljattain Windows 10:n kevään suurpäivityksen, May 2020 Updaten. Kyseessä on ominaisuuspäivitys Windows 10:lle.

Päivitystä on tarjottu jo ensimmäisille Windows 10:n käyttäjille, mutta toistaiseksi valta päättää päivityksen asennuksesta on jätetty käyttäjälle itselleen. Ei kuitenkaan kaikille, selviää AskWood-sivuston Woody Leonhardin saamista käyttäjäraporteista.

Joillekin käyttäjille Windows 10 May 2020 Update on asentunut automaattisesti ja väkisin, vaikka nämä eivät sitä olisi vielä halunneet asentaa.

Leonhard epäilee, että tällä kertaa kyseessä on Microsoftin aggressiivisen kampanjan sijasta bugi. Monilla on vielä tuoreessa muistissa Microsoftin Windows 10 -päivityskampanja, jossa uusi käyttöjärjestelmä ladattiin taustalla ja asennettiin laitteelle puoliväkisin. Kampanja poiki useamman oikeusjutun, joiden seurauksena Microsoft joutui maksamaan käyttäjille korvauksia.

Päivitys saattaa asentua automaattisesti, mikäli käyttäjä on keskeyttänyt päivitysten asennuksen määräajaksi. Kun karenssiaika päättyy, Windows 10 tarkistaa päivitykset automaattisesti, havaitsee May 2020 Updaten olevan saatavilla ja asentaa sen, Softpedia kuvailee prosessia.

Halukkaat voivat asentaa päivityksen Windows Updaten kautta etsimällä uusia päivityksiä manuaalisesti. Microsoft ei toistaiseksi ole kommentoinut May 2020 Updaten automaattisia asennuksia.