Monet ovat tottuneet saamaan uusia ominaisuuksia Windows 10:een kaksi kertaa vuodessa. Tosin pari viimeisintä syyspäivitystä ovat lähinnä korjanneet bugeja ja parantaneet käyttökokemusta.

Jatkossa Microsoft aikoo julkaista uusia ominaisuuksia Windows 10:een Feature Experience Pack -päivitysten avulla. Nämä ovat huomattavasti suurpäivityksiä pienempiä päivityskokonaisuuksia, jotka tuovat uusia ominaisuuksia tavallisen päivityssyklin ulkopuolella.

Ensimmäinen Feature Experience Pack on luvassa kevään suurpäivityksen, Windows 10 21H1:n jälkeen. Se tuo uusia ominaisuuksia muun muassa Resurssienhallintaan sekä Asetukset-työkaluun.

Resurssienhallinnan eli File Explorerin käyttäjät saavat sisäänrakennetun kuvakaappaustyökalun. Vastaisuudessa kuvakaappauksen ottaminen Windowsissa tallentuu automaattisesti, ja File Explorer generoi tiedostolle nimen, Windows Latest kirjoittaa.

Feature Experience Pack -päivitykset ovat vasta varhaisessa testivaiheessa, ja Microsoft onkin todennut jo viime vuonna, että aluksi käyttäjät pääsevät käsiksi vain pienempiin uudistuksiin. Uusien ominaisuuksien jakaminen useaan erikseen asennettavaa päivitykseen saattaa kuitenkin vähentää suurpäivitysten kanssa usein nähtäviä yhteensopivuus- ja muita ongelmia.