Microsoftin tukifoorumilla ja yhteisöpalvelu Redditissä ihmetellään Windows 10 -päivityksen aiheuttamia ongelmia. Päivityksen asennuksen jälkeen seurauksena saattaa olla sininen tai musta kuolemanruutu sekä virheilmoitus “SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED”.

Reddit-käyttäjien mukaan päivityksen poistaminen voi pahimmillaan johtaa uuteen siniseen kuolemanruutuun uudelleenkäynnistyksen jälkeen, mikä tekee laitteesta kaikin puolin käyttökelvottoman.

Eräs käyttäjä kiroaa joutuvansa asentamaan Windowsin kokonaan uudelleen päivityksen aiheuttamien ongelmien johdosta. Närää aiheuttaa myös se, että lähes 3000 dollarin hintainen Surface Book 2 on erittäin kallis laite, jolta odotetaan tiettyjen laatukriteerien täyttymistä, ZDNet kirjoittaa.

Päivityksen poistamisen jälkeen silmille lyövän kuolemanruudun epäillään liittyvän Microsoftin samaan aikaan julkaisemaan firmware-ohjelmistopäivitykseen.

Joidenkin käyttäjien mukaan KB4467682-päivityksen poistaminen korjaa kaatuiluongelman, mutta rikkoo samalla Windows Hello -kirjautumistoiminnon.

Microsoft on vahvistanut bugin olemassaolon ja kertoo kehittävänsä siihen korjausta. Yhtiöltä kehotetaan kiertokeinoksi päivityksen poistamista. Windows Hellon mahdolliseen rikkoutumiseen ei Redmondin jätillä oteta kantaa tai tarjota ohjeita.