Windows 10:n pian julkaistava ominaisuuspäivitys October 2018 Update sisältää Storage Sense -nimisen ominaisuuden, jonka on tarkoitus korvata tähän asti levytilan vapauttamisesta vastannut Levyn uudelleenjärjestäminen -työkalu (Disk Cleanup).

Storage Sense osaa vapauttaa levytilaa automaattisesti poistamalla paikalliset OneDrive-tiedostot, ellei niitä ole merkitty käyttäjän toimesta säilytettäväksi. OneDriveen ladatut tiedostot on mahdollista merkitä saataville myös offline-tilassa, jolloin niiden käyttö onnistuu ilman internetyhteyttä.

Windows 10 tarkkailee tiedostojen avaamista tehden valistuneita arvauksia siitä, milloin pitkään koskematta ollut data on mahdollista poistaa. Äskettäin avatut tiedostot säilytetään paikallisina kopioina, muut poistetaan ja korvataan placeholder-tiedostoilla, jotka sisältävät alkuperäisen tiedoston metadatatiedot sekä esimerkiksi esikatselukuvan.

Mikäli tiedostoa tarvitaan sen poistamisen jälkeen uudelleen, osaa OneDrive ladata aiemmin synkronoimansa kopion pilvestä.

Storage Sense osaa myös poistaa väliaikaisia ja tarpeettomia tiedostoja, kuten järjestelmälokeja, kuvien esikatselukuvakkeita ja tietoturvaohjelman vanhentuneita haittaohjelmien havaitsemiseen käyttämiä tietokantoja.

Toiminto on mahdollista asettaa toimimaan säännöllisesti, esimerkiksi viikon tai kuukauden välein. Storage Sensen käyttö on myös mahdollista automatisoida, jolloin se poistaa tarpeettomia tiedostoja aina tallennustilan käydessä vähiin.