Microsoft päätti estää April 2018 Updaten jakelun Avast-tietoturvaohjelmiston käyttäjiltä. Aluksi Avastilla oltiin vakuuttuneita siitä, että päivityksen aiheuttamat ongelmat eivät johdu yhtiön tietoturvaratkaisusta. Yhteistyö Microsoftin kanssa kantoi kuitenkin hedelmää.

April 2018 Update -päivityksen tiedetään aiheuttaneen lukuisia ongelmia, joista pahimmat ovat johtaneet jopa Windowsin uudelleenasennukseen. Asennusongelmat ovat koskettaneet myös joitain Avastin tai jonkin muun kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmiston käyttäjiä.

Nyt Avastilta kerrotaan, että syyllinen ongelmiin on viimein löytynyt. Korjauksen jakelu Avastin käyttäjille on aloitettu. Korjaavan päivityksen tunniste on 180524-08, Betanews kirjoittaa.

Ongelma liittyi Avast Behavior Shield -ominaisuuteen, joka aiheutti joissain tapauksissa April 2018 Updaten asennuksen epäonnistumisen. Korjaavan päivityksen asentamalla ongelmat voidaan kuitenkin välttää, Avastilta luvataan.

Lisäksi tietoturvayhtiö julkaisi kattavat ohjeet, joiden avulla jumiin menneen tietokoneen saa takaisin toimintakuntoon.