Windows 10:n seuraava suuri ominaisuuspäivitys on ”valmis” ja jaossa Windows Insider -testiohjelmaan osallistuville.

Vaikka viralliseen julkaisuun on yhä aikaa, voi kuka tahansa kokeilla May 2020 Updatea eli toukokuun päivitystä vaikka heti liittymällä Windows Insider -testiohjelmaan. Testiohjelmassa vapaaehtoiset beetatestaajat kokeilevat ei-niin-valmiita Windows 10 -versioita ja raportoivat havaitsemistaan bugeista Microsoftille.

May 2020 Updaten tapaus on tällä hetkellä kuitenkin poikkeuksellisempi, sillä päivitys on jo jaossa Release Preview -päivitysringille. Release Preview -päivitykset valinneet saavat käyttöönsä valmiita tai lähes valmiita Windows-päivityksiä ennen niiden jakelua suurelle yleisölle.

Microsoft julkaisee bugikorjauksia May 2020 Update -päivitykselle vielä ennen sen virallista julkaisua. Release Preview -päivitykset valinneet saavat myös nämä korjaukset.

Windows Insider -testiohjelmaan voi liittyä Windowsin asetusten kautta valitsemalla Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Insider Program. Tarkemmat englanninkieliset ohjeet löytyvät asiasta kirjoittaneen Windows Latest -sivuston kautta.

Kannattaa huomioida, että Windows Insider -testiohjelman kautta jaellaan keskeneräisiä päivityksiä ja niiden testiversioita. Jopa ”valmiissa” May 2020 Updatessa voi edelleen piillä vakavia ongelmia. Siitä syystä sitä ei toistaiseksi ole suositeltavaa asentaa tuotantokäytössä olevaan laitteeseen.

Windows 10 May 2020 Update sisältää runsaasti uusia ominaisuuksia, joista tarkemmin allaolevassa jutussa.