Microsoftin tuore päivityspaketti Windows 10:lle on jälleen aiheuttanut harmia ja tuskaa käyttäjille, kertoo ExtremeTech. Muiden ongelmien ohella huhtikuun päivitys näyttäisi heikentäneen koneen pelitehoa monien käyttäjien kohdalla.

Windows 10:n huhtikuun päivitys sisälsi versiosta riippuen joko KB5001330- tai KB5001337-tunnuksella kulkevan paketin. Jo aiemmin nämä samaiset paketit olivat tarjolla vapaaehtoisesti asennettavina, ja aiheuttivat ongelmia jo silloin. Nyt nuo paketit tulevat kaikille käyttäjille, ja ongelmat näyttävät seuraavan mukana edelleen.

Monet käyttäjät ovat valitelleet nykivää kuvaa, aiempaa alhaisempia näytön virkistyslukemia sekä ongelmia pystytahdistuksen eli v-syncin kanssa. Redditissä turhautuneita pelaajia on paljon, ja useat valittelevat, että pelit ovat menneet suorastaan pelikelvottomiksi päivityksen jälkeen. Kyse ei myöskään ole kesken loppuvasta pelitehosta koneessa, sillä useat ongelmia raportoineet kertovat käyttävänsä kalliimman luokan näytönohjaimia.

Tällä hetkellä tiedossa ei ole muuta apua kuin päivityksen poistaminen, jota myös ainakin Nvidia on suositellut turhautuneille pelaajille. Päivityksen voi poistaa Windows Updaten päivityshistoriasta. Päivitysten asennukset täytyy tämän jälkeen myös asettaa tauolle, jolloin saa 35 päivää armonaikaa.

Peliongelmien lisäksi huhtikuun päivitys on tuonut myös muita ongelmia, kuten katoavia tiedostoja sekä sinisiä kuolemanruutuja.