Windows 10:stä on löytynyt bugi, joka voi rikkoa kiintolevyn, kirjoittaa Techspot. Vahinko voi tapahtua niinkin viattomalta tuntuvalla tavalla kuin avaamalla kansion tai klikkaamalla pikakuvaketta.

Bugin laukaisee koodinpätkä, joka pyytää avaamaan tietynnimisen tiedoston. Mikäli koodi laukaisee bugin, kiintolevyn NTFS-tiedostojärjestelmän Master File Table (MFT) tuhoutuu. MFT on täysimittainen tietokanta, jossa on luetteloituna levyn jokainen tiedosto ja ilman sitä kiintolevy lakkaa toimimasta. Tyypillisesti Windows pyrkii tässä tilanteessa käynnistymään uudelleen ja korjaamaan levyn automaattisesti, mutta tietoturvatutkija Will Dormannin mukaan ominaisuus ei aina toimi vaan käyttäjä joutuu korjaamaan levyn manuaalisesti.

Hakkerit voivat hyödyntää bugia syöttämällä bugin laukaisevan tiedostonimen sisältävän haittakoodin esimerkiksi suojaamattomaan html-tiedostoon ja jaettuihin kansioihin. Myös .iso-, .vhd- ja .vhdx-tiedostojen avaaminen sekä .zip-tiedoston purku voivat avata hakkerille tarvittavan takaoven. Erityisen vaarallista on, jos haittakoodi on saatu upotettua luotettavana pidetyn sovelluksen pikakuvakkeeseen.

Microsoft on kertonut olevansa tietoinen haavoittuvuudesta ja korjaavansa sen tulevissa järjestelmäpäivityksissä. Yhtiö kehottaa käyttäjiä olemaan tarkkana tuntemattomien tiedostojen kanssa.