Microsoft testaa Windows 11:ssä ominaisuutta, joka tarjoaa erilaisia toimintoja, kun käyttäjä kopioi tietoja leikepöydälle. Esimerkin perusteella toiminto muistuttaa paljon älypuhelimista jo nykyisellään löytyviä mahdollisuuksia. Kokeilusta uutisoi Bleeping Computer.

Microsoft tarjoaa nyt Windows 11:stä kahta eri testiversiota. Beta-kanavalla kokeilussa on koontiversio 22621, kun taas Dev-kanavalla on tarjolla koontiversio 25115. Mainittu uusi ominaisuus on kokeilussa jälkimmäisessä versiossa.

Esimerkkeinä annetaan puhelinnumeron tai päivämäärän korostaminen ja kopiointi leikepöydälle. Kun puhelinnumero kopioidaan, avautuu oheen pieni valintaikkuna, joka ehdottaa soittamista kyseiseen numeroon. Vastaavalla tavalla päivämäärän kopioinnista seuraa ehdotus lisätä kalenteriin tapahtuma kyseiselle päivälle.

Toistaiseksi toiminto tukee vain muutamia erilaisia datatyyppejä, mutta mahdollisuuksia on tietenkin laajasti.

Ominaisuudesta pyydetään nyt esiversion käyttäjiltä palautetta. Koska kyse on devaajille suunnatusta Dev-koontiversiosta, on kuitenkin täysin mahdollista, ettei ominaisuus koskaan pääse viralliseen, julkiseen Windows 11:n koontiversioon asti.