Microsoft ilmoitti aiemmin, että jatkettua ja maksullista Windows 7 -tuotetukea on luvassa korkeintaan kolmen vuoden ajan suuremmille yrityksille. Windows 7:n osuus Windows-käyttöjärjestelmistä on kuitenkin edelleen lähes 30 prosenttia, joten sillä saattaa olla vaikutusta Microsoftin nyt tekemään päätökseen.

Yhtiö aikoo nimittäin laajentaa maksulliseen tukeen oikeutettujen ryhmää kattamaan myös pienet ja keskisuuret yritykset. Joulukuun 1. päivästä alkaen maksulliseen tuotetukeen ovat oikeutettuja siis kaikenkokoiset yritykset.

Microsoft kutsuu Windows 7:n jakettua tuotetukea nimellä Windows 7 ESU ja siihen ovat oikeutettuja kaikki Windows 7 Enterprise- tai Professional-versioita käyttävät yrityskäyttäjät.

Suuret, Windows 10 Enterprise- tai Education-versioita käyttävät yritykset ja oppilaitokset, jotka kuuluvat myös Microsoftin Windows Software Assurance -sopimuksen piiriin saavat alennusta Windows 7:n vuosimaksusta, MSPowerUser kirjoittaa.

Microsoft lupaa tukea myös niille Office 365 ProPlus -toimisto-ohjelmistopaketin käyttäjille, jotka ovat hankkineet Windows 7 ESU -palvelun.

Takaraja Windows 7:n jatkolle on tammikuu 2023. Jatketun tuotetuen hinta myös kasvaa vuosittain.