Computerworld uutisoi Net Applicationsin tuoreista luvuista, jotka kertovat tietokoneiden käyttöjärjestelmien markkinaosuudet. Muutoksia on tapahtunut, kun Windows 7:n osuus tippui 3,6 prosenttiyksikköä 31,8 prosenttiin. Tällä hetkellä siis noin joka kolmannessa tietokoneessa on vanha Windows 7.

Windows 10 kasvatti osuuttaan 3,1 prosenttiyksikköä 48,9 prosenttiin, eli lähes joka toisessa tietokoneessa pyörii Windows 10. Windows-koneissa kympin osuus on reilut 55 prosenttia.

Microsoftin Windows on ylivoimaisesti suosituin käyttöjärjestelmä tietokoneissa, kun sen markkinaosuus on 88,5 prosenttia. Rippeet jaetaan sitten MacOS:n, Linuxin ja Chrome OS:n kesken.

Windows 7:n osuuden tippuminen johtunee tuen päättymisestä. Tuki päättyy 14. tammikuuta 2020, joten käyttäjät voivat nauttia tuetusta Windows 7:stä enää muutaman kuukauden ajan. Microsoft on viime aikoina kehottanut Windows 7 -käyttäjiä aktiivisesti päivittämään tietokoneensa Windows 10:een, joten se lienee syynä markkinaosuuden tippumiseen.