Kun Windows XP:n tukiaika tuli lopulta päätökseensä huhtikuussa 2014, jatkui monen ohjelmiston tuki takarajan jälkeenkin. Erityisen hanakasti tuotteidensa tukemista jatkoivat Valve, Mozilla sekä Dropbox.

Nyt sama tilanne on tulossa eteen Windows 7:n osalta. Käyttöjärjestelmän kymmenen vuoden tukiaika on katkeamassa 14. tammikuuta. Käytännössä käyttäjillä on edessään valintojen tekeminen: pysytelläkö vanhassa, mahdollisesti turvattomaksi muuttuneessa Windows-versiossa vai päivittääkö Windows 10:een? Vai pitäisikö alustaa vaihtaa kokonaan?

Yksi asia on kuitenkin varma. Mikäli käytössä on Googlen Chrome-selain, ei Windows 7:stä tarvitse luopua hetkeen, sillä hakujätti on jatkamassa selaimensa tukemista vähintään heinäkuulle vuoteen 2021.

Mozillan vastaavista suunnitelmista ei toistaiseksi ole tarkempia tietoja, mutta Firefox-käyttäjät todennäköisesti voivat jatkaa suosikkiselaimensa käyttämistä myös ensi viikon jälkeen. Vaihtoehtona on siirtyä myös pidempiaikaisesti tuetun Firefox ESR:n käyttäjäksi, asiasta kirjoittanut GHacks vinkkaa.