Monia Windows 10 -käyttäjiä on viime aikoina kiusannut käyttöjärjestelmän ikävä bugi, joka laittaa tietokoneen suorittimen käymään ylikierroksilla. PC Gamer kirjoittaa, että ylikuumenemista saattaa helpottaa seuraava kumulatiivinen Windows 10 -päivitys, jonka esiversio on tullut jo ladattavaksi.

Bugi saattaa johtaa suorittimessa kilpailutilanteeseen, jossa kaksi säiettä päivittää samanaikaisesti samaa muuttujaa. Ilmiön seurauksena suoritin alkaa käydä ylikierroksilla.

Aiheesta tehdyt valitukset ovat vähentyneet huomattavasti sen jälkeen, kun Microsoft julkaisi viikko sitten päivityksen KB5001391. Se sisältää joitakin korjauksia, jotka sisältyvät 11. toukokuuta julkaistavaan kumulatiiviseen päivityspakettiin.

Microsoftin tukisivuilla mainitaan päivityksen korjaavan kilpailutilanteeseen liittyvän ongelman, joskin tämä koskee vain Windows 10:n versiota 2004. Päivityksen ei voi kuitenkaan täydellä varmuudella taata korjaavan yli-innokasta suoritinta.

Mikäli KB5001391-päivityksen haluaa asentaa jo ennen ensi viikon kumulatiivista päivitystä, sen pitäisi näkyä valinnaisena päivityksenä Windows Updatessa.