Microsoftin toukokuun alussa jakeluun tullut päivityspaketti on aiheuttanut raporttien mukaan poikkeuksellisen paljon ongelmia. Esimerkiksi tietynlaisilla ssd-levyillä varustettujen koneiden käyttäjät ovat kärsineet niistä.

Tom’s Hardware kirjoittaa, että Microsoft estää nyt päivitysten asentamisen joihinkin järjestelmiin, joissa on Intelin ssd-levy. Päivityksen asentaminen on saanut joidenkin käyttäjien koneet kaatumaan toistuvasti tai käynnistämään itseään omin päin.

Jos koneessa on Intelin ssd-levy, Windows ei toistaiseksi päivity automaattisesti eikä sitä voi päivittää omin toiminkaan. Tämä on varsin vaarallista, koska päivityksellä korjattiin kriittiseksi luokiteltuja haavoittuvuuksia.

Moni on kuitenkin jo ehtinyt asentaa päivityksen riskikoneeseen. Microsoft suosittelee ainakin ongelmien ilmaantuessa palaamaan edelliseen Windows-versioon. Tämän pitäisi onnistua, kun koneen käynnistyessä painaa F8-näppäintä ja valitsee sitten vanhemman käyttöjärjestelmäversion palautuksen.

Toistaiseksi ei ole tietoa, mikä on ongelmien syynä. Intelin ssd-levyt ovat aivan standardien mukaisia, joten todennäköisintä on, että Intelin ajurit ja Windows törmäilevät toisiinsa harmillisin seurauksin. Tässä tapauksessa korjauspäivityksiä voidaan tarvita molemmilta osapuolilta.

Lähde: Tivi