Virtualisointipalveluja tarjoavan Parallelsin apuohjelmat Parallels Toolbox ja Parallels Access ovat saaneet uusia ominaisuuksia, ZDNet kirjoittaa. Apuohjelmat helpottavat virtuaalikoneella toimimista.

Parallels Toolbox on sarja työkaluja, joiden avulla käyttäjä voi esimerkiksi ladata videoita tai tallentaa näytön kuvaa. Uuden Toolbox 4 -version avulla Windows- ja Mac-käyttäjät pääsevät hyödyntämään myös muun muassa yksikkömuunninta, taukomuistutusta sekä paranneltua hakua.

Windows-käyttäjät voivat lisäksi jatkossa pitää haluamansa sovellusikkunan päällimmäisenä ja sulkea kaikki sovellukset yhdellä napautuksella. Mac-käyttäjät pääsevät puolestaan hallitsemaan ikkunoita vetämällä niitä näytön laitoihin ja valitsemalla kaksi tai neljä ikkunaa näkyville. Myös siirtyminen tyhjälle työpöydälle onnistuu yhdellä napautuksella.

Parallels Access on taas väline, jonka kautta virtuaalikoneelle siirtyminen ja tiedostojen jakaminen onnistuu usealta eri laitteelta. Uuteen Parallels Access 6 -versioon sisältyy lisäksi esimerkiksi henkilökohtainen apu -toiminto, jonka avulla käyttäjä voi tarjota it-tukipalveluitaan perheenjäsenilleen tai ystävilleen.

Versiossa on myös bluetooth-tuki iPadOS 13.4 tai tuoreemmille käyttöjärjestelmille sekä Android-tuki OneDrivelle ja Google Drivelle. Accessin navigointitukea on myös päivitetty helppokäyttöisemmäksi.