Microsoftin Windows 10 -käyttäjille hiljattain julkaisemat KB4524147- ja KB4517211-päivitykset aiheuttavat monenlaisia ongelmia. Asiasta kirjoittaa muun muassa Forbes.

BleepingComputer-sivuston havaintojen mukaan KB4524147 rikkoo muun muassa Windowsin käynnistysvalikon. Käyttäjät ovat saaneet virheilmoituksen, jossa kerrotaan, ettei käynnistysvalikko toimi. Windows lupaa korjata ongelman seuraavalla sisäänkirjautumiskerralla. Lienee sanomattakin selvää, ettei uudelleenkirjautuminen korjaa ongelmaa.

Sanatarkka ilmoitus englanninkielisessä Windows 10:ssä kuuluu seuraavasti: "Your Start menu isn't working. We'll try to fix it the next time you sign in".

Huolestuttavampi päivityksen aiheuttama ongelma on kuitenkin Windowsin käynnistyksen epäonnistuminen. ”Puhelimeni on soinut koko päivän, kun asiakkaiden tietokoneet eivät ole käynnistyneet eilisen päivityksen jälkeen”, eräs it-tukihenkilö kertoo BleepingComputerille.

Sivusto jakaa pyyhkeitä Microsoftille myös päivityksen sisällön epäselvästä muotoilusta: Kukaan ei tunnu varmuudella tietävän, onko kyseessä tietoturvaongelmia korjaava kumulatiivinen päivitys, vai vastaava päivitys, joka ei kajoa Windowsin turvaominaisuuksiin.

Toinen päivitys, tunnisteeltaan KB4517211 aiheuttaa puolestaan ongelmia Windowsin hakutoiminnon ja Cortana-digiapurin kanssa. Lisäksi päivitys rikkoo yhteensopivuuden VMWare-virtualisointiohjelmiston kanssa kehottaen käyttäjää päivittämään sovelluksen. Päivitystä VMWarelle ei kuitenkaan ole tarjolla.

Ainoa varmasti toimiva kiertokeino on tällä hetkellä ongelmallisten päivitysten poistaminen Windows Updaten kautta. Se onnistuu valitsemalla Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Näytä päivityshistoria > Poista päivitysten asennus.