Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää käyttävien Windows-puhelimien käyttäjät raportoivat ongelmista, joiden johdosta he eivät voi rekisteröidä Microsoft-tiliä laitteen käyttöönoton tai uudelleenasennuksen yhteydessä.

Alunperin ongelman epäiltiin liittyvän niihin puhelimiin, joihin on päivitetty Windows 10 Mobile ja joka on sittemmin palautettu takaisin Windows Phone 8.1:ksi Microsoftin Windows Recovery Tool -apuohjelmaa käyttäen.

Ongelma kuitenkin esiintyy myös sellaisissa Windows Phone 8.1 -älypuhelimissa, joihin Windows 10 Mobilea ei ole koskaan asennettu, Softpedia kirjoittaa. Microsoft ei toistaiseksi ole vahvistanut ongelman olemassaoloa tai tarjonnut mahdollisia kiertokeinoja.

Käyttäjien mukaan Microsoft-tilin rekisteröinti ei kuitenkaan ota onnistuakseen. Windows-puhelimet pyytävät käyttöönoton tai uudelleenasennuksen yhteydessä kirjautumaan sisään Microsoft-tilillä. Käytännössä Microsoft-tilin käyttö on pakollista, mikäli tarkoituksena on esimerkiksi ladata sovelluksia sovelluskaupasta.

Microsoft-tilin rekisteröinti kaatuu kuitenkin virheilmoitukseen, jossa käyttäjää kehotetaan yrittämään myöhemmin uudelleen. Ongelmaan palaaminen myöhemmin ei kuitenkaan muuta tilannetta, vaan lopputuloksena on sama virheilmoitus.

Eräs vaihtoehto ongelman ratkaisemiseksi saattaa olla laitteen tehdasasetusten palautus, mutta se kannattaa tehdä vain siinä tapauksessa, että käyttöönotossa ilmenee ongelmia. Toimivaa Windows-puhelinta ei siis kannata palauttaa tällä hetkellä tehdasasennuksiin, mikäli se toimii muuten hyvin, Softpedia muistuttaa.