Vaikka Windows Phone -käyttöjärjestelmää pidetään lähes kuolleena alustana, on sillä olemassa merkittäviäkin asiakaskuntia, joista maailman suurin poliisilaitos New York PD ei suinkaan ole vähäisimmästä päästä.

New Yorkissa toimivat poliisit luottavat yhtä Lumia-brändiin. Poliisilaitoksen henkilökunnalla on käytössään vuonna 2014 ilmestyneitä Lumia 830- ja 2015 ilmestyneitä Lumia 640 XL -malleja. Suurin syy Windows Phone -alustan valinnalle on sen turvallisuus.

Yhteistyö Microsoftin kanssa varmistaa myös poliisivoimien kaipaamat sovellukset, kuten 911-hätäpuhelusovelluksen kautta tulevat puhelut, jotka yhdistyvät suoraan poliisille hätäkeskuksen sijaan.

Suoraan poliisille tulevat hätäpuhelut ovat tutkimuksen mukaan parantaneet vasteaikoja jopa 12 prosenttia, Engadget kirjoittaa. Kun kyse saattaa olla elämästä ja kuolemasta, voi pienikin parannus olla ratkaisevan tärkeä.

Konstaapelit voivat tehdä älypuhelimensa kautta paljon muutakin. Windows Phone tarjoaa sovellukset muun muassa poliisiarkistoon käyttöön, avoimien rikostutkintojen materiaaleihin, poliisin sisäiseen viestintään ja toimintatapamuutoksiin sekä opetusvideoihin.

New Yorkin poliisin käyttämät molemmat Lumia-mallit osoittavat jo vanhenemisen merkkejä, mistä johtuen niiden päivittämistä Windows 10 -malleihin suunnitellaan ahkerasti. Siirto on tarkoitus toteuttaa ensi kesään mennessä.