Viimeinen tuen piiristä poistuva Windows 10 Mobile -versio on 1709. Sen tukiaika päättyy virallisesti 10. joulukuuta vuonna 2019. Sitä ennen tukiaikansa loppuun ehtii versio 1703, joka poistuu tuen piiristä jo kesäkuun 11. päivänä, GHacks kirjoittaa.

Mahdollisuus uuden laitteen sisällön varmuuskopiointiin jatkuu vuoden 2020 maaliskuulle. Tarkalleen ottaen 10. maaliskuuta asti.

Myös puhelimen ohjelmiston palauttamiseen tarkoitettu Windows Device Recovery -työkalu jatkaa toimintaansa Windows 10 Mobilen tuen päättymisen jälkeen. Microsoft ei ole toistaiseksi ilmoittanut päivämäärää, jolloin se aikoo viettää työkalun virallisia hautajaisia.

Valokuvien ja laitteen sisällön varmuuskopioita vastaanottava palvelu jatkaa toimintaansa vielä 12 kuukauden ajan virallisen tukiajan päätyttyä. Käytännössä siis joko vuoden 2020 kesä- tai joulukuulle, riippuen käytössä olevasta Windows 10 Mobile -versiosta.

Myös Windows-sovelluskauppa saattaa toimia tukiajan päätyttyä, joskaan varmaa tietoa tästä ei ole. Microsoft ei myöskään aio vetää aiemmin julkaistuja Windows 10 Mobile -päivityksiä pois jakelusta.

Mikäli tarkoituksena on käyttää Windows-puhelinta tukiajan päättymisen jälkeen, suosittelee Microsoft laitteen manuaalista varmuuskopiointia. Varmuuskopiointitoiminto löytyy asetusvalikon kautta kohdasta Päivitys ja suojaus > Varmuuskopiointi.